• Home
  • NBSS Kennisevent 7 februari 2023

NBSS Kennisevent 7 februari 2023

Op dinsdag 7 februari 2023 staat het kennisevent van Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) op het programma. Tijdens dit kennisevent behandelen we consumentisme, het verschijnsel waarbij een individu lid is van een sportvereniging en ervan uitgaat dat de balans tussen kosten (contributie) en opbrengsten (gebruikmaken van diensten en faciliteiten) in zijn of haar voordeel uitslaat. Consumentisme speelt een belangrijke rol in de uitdagingen waar veel verenigingen tegenaanlopen, zoals het vrijwilligerstekort en ledenuitstroom. Naast consumentisme wordt het thema Sport & Bewegen binnen het sociaal domein, gericht op kind- & jeugdarmoede aangehaald. Hoe kunnen gemeenten ervoor zorgen dat kinderen, ongeacht hun omgeving en de sociaaleconomische schaal waarin ze opgroeien, toch participeren binnen de sport?

Het onderwerp consumentisme vliegen we aan met behulp van consumentisme-expert Dr. Jan-Willem van der Roest. In een open discussie zal hij toelichten op welke manier consumentisme een rol speelt bij verenigingen. Hij richt zich hierbij op de rol van de gemeente. Hoe kan een gemeente ondersteuning bieden aan verenigingen? Het kan u helpen uw toekomstbeleid nog beter vorm te geven.

Het onderwerp Sport & Bewegen binnen het sociaal domein bij gemeenten, gericht op kind- & jeugdarmoede, wordt aangevlogen door specialist jeugd bij Kenniscentrum Sport & Bewegen, Laura Butselaar. Zij zal toelichten hoe deelname aan het sport- en beweegaanbod toegankelijker gemaakt kan worden in de gemeente en wat er gedaan kan worden om juist de kwetsbare doelgroep aan het bewegen te krijgen. Vaak is dit niet alleen een kwestie van geld, maar is het een combinatie van complexe factoren.

Via onderstaand contactformulier meldt u zich kosteloos aan voor het event. Indien u bent verhinderd, geef dit graag uiterlijk 24 januari door in verband met de voorbereidende werkzaamheden en de daarbij behorende kosten die gemaakt worden.


Aanmeldformulier NBSS Kennisevent


© NBSS. All rights reserved.

0
    0
    Jouw aanbod
    Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod