Skip to main content

Gezonde jeugd, gezonde toekomst – JOGG

Ieder kind heeft het recht om gezond op te groeien. Daarom zet Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) zich in voor een samenleving waarin alle kinderen en jongeren leren, wonen, werken en spelen in een omgeving waarin gezond leven leuk en makkelijk is. 

Op dit moment leven kinderen in een wereld waarin ze voortdurend worden verleid tot ongezond gedrag. Zelf kunnen ze daar niets aan doen. Daarom focussen we ons vooral op de omgeving van het kind. Die moet gezonder. En omdat je de omgeving niet in je eentje kunt veranderen, proberen we met zoveel mogelijk partijen samen te werken. 

De JOGG-aanpak is een lokale integrale aanpak, waarbij bewoners worden betrokken en draagvlak wordt gecreëerd bij lokale bestuurders, professionals en ondernemers. Deze aanpak blijkt effectief. Met de JOGG-aanpak worden de fundamenten gelegd voor duurzame veranderingen in de omgeving van het kind. Bijvoorbeeld kinderen die op school water drinken in plaats van zoete drankjes, kinderen die thuis meer groente eten, meer sport en speelmogelijkheden in de wijk, veilige fietsroutes naar school en gezondere school- en sportkantines. 

De JOGG-aanpak is een lokale, integrale en duurzame aanpak gericht op jongeren van 0 tot 19 jaar en hun omgeving (ouders, school, fysieke omgeving etc.). Met de JOGG-aanpak zetten lokale samenwerkingen tussen private en publieke partijen zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren. Beetje bij beetje wordt de omgeving veranderd: de gezonde keus wordt weer normaal.

0
    0
    Jouw aanbod
    Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod